ДОГОВОР О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ БРИГЕ О ДЕЦИ
10.03.2015

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА

Добра сарадња Градске општине Палилула са Центром за социјални рад “Свети Сава” биће проширена подршком општине корисницима Центра за породични смештај и усвојење у Нишу. О облицима сарадње разговарали су Бобан Џунић, председник општине Палилула, Виолета Благојевић, директор Центра за породични смештај и усвојење и Зоран Јовић, директор Центра за социјални рад у Нишу. На радном састанку, у чијем раду је учествовала и Марија Брајдић, начелница Управе општине Палилула, договорено је потписивање уговора-протокола о сарадњи на унапређењу садржаја рада у овој области.

По речима председника Џунића, тренутно у Нишу, од 166 хранитељских породица, око 70 живи на територији наше општине. Од укупно двестототинешездесет удомљених малишана, око деведесеторо деце су житељи Палилуле. То нас ни мало не оставља равнодушним, нагласио је Бобан Џунић, па смо зато организовали овај састанак да са менаџментом Центра за породични смештај и усвојење

По статистичким подацима у области социјалних потреба, од укупног броја лица која су у евиденцији Центра за социјални рада „Свети Сава“ у Нишу, преко 67 одсто грађана је са територије општине Палилула. У складу са могућностима и надлежностима један од приоритета рада ове територијалне и организационе структуре Града Ниша је сагладавање социјално најугроженијих категорија становништва, деца и младих, особе са инвалидитетом, стара и изнемогла лица. Ромска популација. И поред тога што су по просечној заради радно-способног становништва на самом зачељу градова и општина у Републици, руководство општине активно учествује у решавању ових проблема.(Д.Видојковић)